Een huiskamerconcert of bruiloft met een jazz combo zorgt voor een intieme sfeer. Een akoestische band speelt relaxte grooves of latin ritmes die uitnodigen tot een heupwiegende salsa.

Huiskamerconcert of bruiloft met jazzband?


Sfeervol huiskamerconcert

Het leuke van een huiskamerconcert of bruiloft met een jazzband is niet alleen de intieme sfeer. De relaxte grooves of latin ritmes die uitnodigen tot een heupwiegende salsa. Het prettige volume waarbij je niet hoeft te schreeuwen om jezelf verstaanbaar te maken. En dat zich zelfs leent voor een tuinfeest zonder dat de buren de politie op je afsturen.

Jazz in de huiskamer

Nee, het allerleukste van een concert van een jazzcombo in je huiskamer, of bijvoorbeeld op je bruiloft, is misschien wel dat het zo verfrissend ánders is. Geen singer-songwriter, popbandje of stampende feestband die hun liedjes afdraaien, maar een jazztrio dat improviseert, onderzoekt, reageert en inspireert.

Grooves en improvisatie

En dan niet van dat drukke, onnavolgbare gepiel van virtuozen die geen rekening houden met hun publiek. Of van die oubollige slome swing met banjo’s, rokerige pijpen en doorrookte walrussnorren. Niets van dat alles. Gewoon fijne jazz. Modern, intiem, spannend, open. Piano, drum en bas. Mellow grooves en improvisatie: dát is Trio Vree.

Luister maar!

Huiskamerconcert: hoe werkt het?

Met het geluid van een akoestische, onversterkte piano komt een huiskamerconcert van Trio Vree het beste tot zijn recht. Is er geen piano? Dan nemen we een elektrische piano mee. Op de foto zie je hoeveel ruimte we ongeveer in beslag nemen. Ook een kleine woonkamer is geen probleem. We hebben een half uurtje nodig om op te bouwen. En twee stopcontacten. That’s it.

Op deze foto van een huiskamerconcert zie je hoeveel ruimte we ongeveer in beslag nemen. Met het geluid van een akoestische, onversterkte piano komt een huiskamerconcert van Trio Vree het beste tot zijn recht.

Trio Vree: drie ingenieurs

Trio Vree bestaat uit Daniël Vree (piano), Wouter Rijkee (bas) en Hilbrand Wanders (drums). Alle drie studeerden ze in Delft, waar ze elkaar leerden kennen via de jazzworkshops van Rolf Delfos en Bart Wirtz. Na jarenlange omzwervingen in disco- en feestbands en allerhande muzikale projecten vonden deze drie ingenieurs elkaar in hun liefde voor jazz en improvisatie in de kleine setting van een trio.

Jazz Trio Vree boeken?

Leuk! We luisteren graag jouw huiskamerconcert, bruiloft, tuinfeest of anderszins op met fijne jazz en mellow grooves. Stuur even een mailtje naar triovree@vree.org met hierin:

Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Je hoort dan ook meteen wat onze gage is. Wat betreft de prijs: die valt reuze mee. We doen het vooral voor ons plezier.

Hopelijk tot snel!

Trio Vree live zien? Bezoek onze Facebookpagina voor optredens en meer. Je vindt ons ook op Trio Vree op Last.FM.

Bezoekers van deze website zochten op: